Conejo del campo

Conejo del campo

Een origineel diner: Rijst met Konijn op Spaanse wijze

Ingredienten en gebruiksvoorwerpen (6 personen):

1 goede paellapan die gelijkmatig op een vuurbron geplaatst wordt. (houtvuur of gas)

1 middelgroot konijn in stukjes

6 kopjes rijst (een per persoon)

Rode wijn

1 grote rode paprika

5 tomaten in kleine stukjes (zonder vel)

Olijfolie, Tijm, Rozemarijn, Paprikapoeder, Peterselie, Knoflook, Kleurstof/saffraan, Peper, zout

Bereiding: Zet de pan op het vuur met een goede bodem olijfolie. Bak eerst de paprika in stukken. Terwijl de paprika zachtjes roostert, marineren we het het konijn met zout, peper, rozemarijn en tijm. Neem de stukken paprika uit de pan en hou ze apart. Bak in dezelfde olie de stukjes konijn. Bak stevig tot het gaar is, en laat het niet sudderen. De kleine stukjes zullen eerder gaar zijn en worden er eerder uitgehaald dan de grotere stukken. Hou alles apart. Bak nu de reepjes tomaat in dezelfde pan. Beweeg de reepjes met enig geduld door de pan, totdat alle vloeistof is verdwenen. Voeg dan peterselie en een gehakte knoflook toe. Vervolgens de rode paprika poeder, pimenton dulce, liefst die uit Murcia. Zorg dat het niet aanbakt, dus hou het vuur laag. Nu gaat de rijst erbij. Voeg vervolgens 1,5 a 2 liter water toe, en tevens de kleurstof of de echte saffraan, die in het warme water zal oplossen en de typische paella kleur maakt. De kruiden die u nu toevoegt zijn tijm en rozemarijn, en zout naar smaaken gezondheid. Vervolgens komt de rode paprika terug en de gebakken stukken konijn. De kooktijd zal ongeveer 17 minuten zijn. In de laatste 5 minuten kunt u nog wat rode peper toevoegen. Laat de Arroz 10 minuten staan als de paella gaar is, alvorens te serveren.